• Essi

  Essi, min stjerne og fantastiske pumi som kom til meg i 2011. Alt startet med henne og hun er vårt oppdretts STAMMOR. Essi gikk bort i 2017 og vi minnes henne med ære.

 • Essi, Duff og Mull

  Mine 3 tidligere hunder.
  Et fantastisk trekløver som var med meg på alt. Takknemelig for alt jeg lærte av disse flotte hundene.
  Duff, Mull & Essi!

 • Pumi

  Jeg opplever pumien som er herlig familiehund, turkompis, treningsvenn og altmuligvenn. Vi storkoser oss med aktiviteter og kos hjemme i sofakroken.

PUMI oppdrett

Guienness & Kiee
Mor & datter

Velkommen til min side med Pumioppdrett.

Jeg fikk min første pumi i 2011. Fra før hadde jeg 2 skotske terriere. Dette ble et herlig trekløver og hundeinteressen bare vokste og vokste.

Til daglig driver og eier jeg Din Hundeskole I Norge. Det ble etter hvert naturlig å starte med oppdrett også. 

Mitt første kull med Essi var et eget prosjekt, men siden jeg ikke drev med kennelnavn fikk Bissibingens registrere dette kullet på sitt navn.
Senere startet jeg et samarbeide og mine 2 neste kull ble også født under navnet Bissibingens.
Mitt første kull var i 2015 og Essi fikk da 4 flotte valper: Rico, Lotta, Dovha og Zelda. 
All planlegging og gjennomføring av dette kullet gjorde jeg sammen med Essi.

Videre hadde jeg kull på Guinness i 2017 og i forkant av dette kullet var jeg på 2 reiser til Ungarn. Valpene som kom her hjemme den gangen var Kiee og Kygo. 
Lotta og Kiee hadde kull nr 3 og 4 her hos meg og det var ekstra stas med disse to mammaene som jeg selv hadde tatt imot. Finne hannhund og gjennomføre kullene.
Kull nr 4 blir registrert på nytt kennelnavn da jeg i juni 2019 startet opp for meg selv med nytt kennelnavn, Kiee Guab's.

Mens vi samarbeidet kom også 2 kull i Askim, Ume fikk 3 gutter og Molly fikk 4 valper. Fra det siste kullet her kjøpte jeg en valp, Bizz i 2018. 

Avtalen vi hadde var at de kullene som ble født her hos meg var mine og jeg organiserte alt med tispe og hannhund, stod for alle utgifter. Fant valpekjøpere og signerte kontrakter. Og det samme gjorde de med de kullene som var hos de. Pga at det var så utrolig mye papirarbeide betalte jeg de for å gjøre papirarbeide, derfor måtte jeg signere på et papir for at det skulle gå. I dag vet jeg at dette ikke er så mye arbeide og tar noen minutter på nett, nå gjør jeg alt selv.

De siste årene har jeg vært med på å få flere utstillingschampioner og bronsemerker i lydighet. I tillegg var jeg med på å få Bissibingens til året pumi oppdretter og årets KUR oppdretter 2018. Jeg har også vært med på å bli BIS avl 2 og BIS oppdretter 4 sammen med de før vi avsluttet samarbeidet i juni 2019. Så da fortsatte jeg videre med de hundene jeg hadde avlet frem og jeg ordnet meg nytt kennelnavn som ble godkjent januar 2020. 

I 2020 ble også min datter Catrine med i kennel Kiee GuAb's, setter utrolig stor pris på å kunne samarbeide med henne om disse flotte hundene våre. 

I tillegg startet jeg et samarbeide med Trudi og Elisabet Bergerud.
Team Bergerud & Hotvedt. Vi samarbeider så godt og det viktigste for alle er glede med hund og skape et godt miljø for vår rase. 

Trudi Bergerud er utrolig dyktig på klipp av pumi og hun har godt flere kurs også på nett fra utlandet. Hun har også vært på tlf til utlandet for spesialisering på å klippe pumiører.
Trudi hjelper alle, og det er mange pumier som har besøkt henne på hennes klipperom de seneste årene.


Mitt mål med oppdrett er helse, gemytt, rasestandard og glede med hund. 

Det er med stor glede jeg sammen med alle som har kjøpt valp av meg følger de opp fra de leveres og så lenge det er ønsket. Og så langt er det heldigvis, ennå med alle!

Så langt er det levert ut 23 valper til fantastiske eiere fra tilsammen 5 kull.
I-K og M kullene fra tideligere samarbeide og A-B fra Kiee GuAb's.
Utrolig takknemlig for alle flotte mennesker og at jeg får treffe hundene som har kommet fra meg. Takk alle sammen!

I 2021 planlegger vi 2 nye kull, ønsker du å melde din interesse for valp kan du sende en mail til berit@dinhundeskole.no og fortelle litt om deg selv. 

 

 

 

N uch S uch DK uch NORD uch NV-19 Curious Confident Mattis
Bildet er fra han ble DOGS4ALL hunden 2019. Mattis er far til mitt 5 kull