• Essi

  Essi, vår fantastiske pumi som kom til meg i 2011.Alt startet med henne og hun er vårt oppdretts STAMMOR. Essi gikk bort i 2017 og vi minnes henne med ære. Jeg studerte pumi fra 2009 før vi fikk Essi. Jeg opplever pumien som en herlig familiehund, turkompis, treningsvenn og altmuligvenn. Vi storkoser oss med aktiviteter og kos hjemme i sofakroken.

 • Essi, Duff og Mull

  Mine 3 tidligere hunder.
  Et fantastisk trekløver som var med meg på alt. Takknemelig for alt jeg lærte av disse flotte hundene.
  Duff, Mull & Essi!
  Skotsk terrier & Pumi vil for altid være hos oss!

 • Skotsk Terrier

  Skotsk Terrier er en fantastisk familiehund og i vår familie er de høyt elsket. Vi startet med Duff og Mull og har nå Søll. Hun er vidunderlig, en hund full av liv og skøyerstreker og alle vil ha henne med seg overalt.
  Skotsk terrier er selvstendig og vet hva de vil.

Forvert/deleie søkes

Vi søker forvert/deleie for pumi.

Du vil bli godt fulgt opp hos oss og vi vil hjelpe deg med det du trenger hjelp til.
Du blir en del av et team som har som mål og bidra til det beste for rasen og dens eiere.

Kunne dette være av interesse kan du sende en mail til berit@dinhundeskole.no med litt informasjon om deg selv og ditt tlf nr så ringes vi for en prat. 

 

NKK Sandefjord 21/11-21

Pumitime's Gull: BIR

NKK Sandefjord 21. november 2021
Dommer: Tamas Jakkel, Ungarn

BIR Oppdretter med HP og en kritikk vi er så stolte av!
Berit m/Azzi, Kamilla m/Atilla, Eva m/Bettan og Elisabet m/Bergerud

BESTE TISPE KLASSE: nr.1, 2 og 3 av 11 tisper!
Nr.1 og BIR: Pumitime's Gull,  Nr.2: Rowibus Electric Eye - Ezzi,  Nr.3: Kiee GuAb's Azzi - Dolly

 

Skotsk Terrier valp: Dundee Royal Daisy BIR
Dommer:  Kevin Brown

BIR oppdretter

Bergerud, Atilla, Bettan og Azzi

BIR & BIM - Gull & Ardo

PUMI & SKOTSK TERRIER

Guienness & Essi
Datter & Mor

Velkommen til vår side med Pumi & skotsk terrier oppdrett.

Vi fikk vår første pumi i 2011. Fra før hadde jeg 2 skotske terriere. Dette ble et herlig trekløver og hundeinteressen bare vokste og vokste.

Til daglig driver og eier jeg Din Hundeskole I Norge. Det ble etter hvert naturlig å starte med oppdrett på pumi også. Jeg hadde også vokst opp med hund, katter og kaniner så dyreinteressen har vært her hele livet.

Vårt første kull var i 2015 og Essi fikk da 4 flotte valper: Rico, Lotta, Dovha og Zelda. 
All planlegging og gjennomføring av dette kullet gjorde jeg sammen med Essi og Tove.
Fra dette første kullet beholdt jeg Lotta på foravtale.

Kiee og Berit på gjeting

Videre hadde vi kull på Guinness i 2017 og i forkant av dette kullet var vi på 2 reiser til Ungarn. Valpene som kom her hjemme den gangen var Kiee og Kygo. 

Dette var et prosjekt sammen med samarbeidspartnerene og vi beholdt hver vår hund. Vi beholdt Kiee og de Kygo. Begge disse valpene ble født hos oss og vi satte Kygo ut på for og fulgte han opp selv om han stod på samarbeidspartnerene.

Lotta og Kiee hadde kull nr 3 og 4 her hos oss og det var ekstra stas med disse to mammaene som vi selv hadde tatt imot. Finne hannhund og gjennomføre kullene.

Kull nr 4 blir registrert på nytt kennelnavn da vi i juni 2019 startet opp for oss selv med nytt kennelnavn, Kiee Guab's. Alle fremtidige kull vil få dette fornavnet.

Mens vi samarbeidet kom også 2 kull i Askim, Ume fikk 3 gutter og Molly fikk 4 valper. Fra det siste kullet her kjøpte vi en valp, Bizz i 2018. 

 

Berit holder foredrag på Norges Hundefrisør skole om Pumi

Avtalen vi hadde var at de kullene som ble født her hos meg var mine og jeg organiserte alt med tispe og hannhund, stod for alle utgifter, fant valpekjøpere og signerte kontrakter. Og det samme gjorde de med de kullene som var hos de. 
Pga at det var så utrolig mye papirarbeide betalte jeg de for å gjøre papirarbeide, derfor måtte jeg signere på et papir når valpene var 5 uker for at det skulle gå å registrere kullene for en annen person enn meg som hundene stod på.

De siste årene med samarbeide har jeg vært med på å få flere utstillingschampioner og bronsemerker i lydighet. I tillegg var jeg med på å få Bissibingens til årets pumi oppdretter og årets KUR oppdretter. Jeg har også vært med på å bli BIS avl 2 og BIS oppdretter 4 sammen med de før vi avsluttet samarbeidet i juni 2019.

 

Catrine med Duff, Mull, Essi og Sander

Vi fortsatte nå videre med de hundenevi hadde avlet frem og vi ordnet meg nytt kennelnavn som ble godkjent januar 2020, Kiee GuAb's. 

Torild Frøberg som var en av de første oppdretterene av pumi har hjulpet meg med informasjon jeg ikke kunne om pumi etter jeg startet for meg selv i 2019, stor takk til henne for å dele sin utrolige kunnskap om rasen.

I 2019 ble også min datter Catrine med i kennel Kiee GuAb's, setter utrolig stor pris på å kunne samarbeide med henne om disse flotte rasene. Hun fikk sin første pumi i 2019 og har i dag 2 pumier hjemme hos seg. Og allerede i 2020 med sin Pumitime's Gull tok hun BIG 1 og BIS 4, ble Norsk juniorvinner og flere andre gode resultater i 2020, blant annet årets KUR hund nr 2 og årets pumi nr 2. Catrine har også vært på flere kurs i inn og utland når det gjelder klipp av rasen pumi, og flere pumier har allerede vært hos henne og fått hjelp med klipp til hverdags og fest. 

 

Elisabeth og Trudi med pumigjengen vår

Så har vi startet et samarbeide med Trudi og Elisabet Bergerud.

Team Bergerud & Hotvedt. Vi samarbeider godt og det viktigste for alle er glede med hund og skape et godt miljø for vår rase. Så er du på et sted vi er så kom og sitt sammen og del gleden med vår fantastiske rase sammen.

Trudi Bergerud er utrolig dyktig på klipp av pumi og hun har vært på flere kurs i Norge, på nett fra utlandet og andre som deler sine erfaringer med klipp. Hun har også vært på tlf til utlandet for spesialisering på å klippe pumiører og andre gode tips. Hun hjelper alle, og det er mange pumier som har besøkt henne på hennes klipperom de seneste årene.

Elisabet Bergerud har gjort en fantastisk jobb i utstillingsringen med Mattis og nå starter karieren med hennes nye hund Atlas. Vi gleder oss til mange artige turer.

Det har også vært utrolig artig og få til oppdretter og avls klasser, noe vi ikke hadde klart uten hverandre.

 

Torild som bidrar med sin kunskap sammen med Berit, Hege og Kamilla. Dolly ble N UCH og Atilla fikk cert

Hanne K. Foshaugen er vår gode støtte og hjelper. Hun har tatt det flotte logobildet av Essi og er en flott støtte med alt vi trenger hjelp til, takk for at du også er med oss på laget.


Mitt mål med oppdrett er helse, gemytt, rasestandard og glede med hund

Det er med stor glede jeg sammen med alle som har kjøpt valp av meg følger de opp fra de leveres og så lenge det er ønsket. 

Så langt er det levert ut 31 valper til fantastiske eiere fra tilsammen 7 kull.
I-K og M kullene fra tideligere samarbeide og A-B-C-D fra Kiee GuAb's.
Utrolig takknemlig for alle flotte mennesker og at jeg får treffe hundene som har kommet fra meg. Takk alle sammen!

I dag har flere av våre hunder bestått gjeterinstinkt testen og vi driver med gjeting hele året som trening, flere har bronsemerke i lydighet og noen trener mot agility, lydighet, spor, rallylydighet, utstilling og familihunder. Takk til alle dere fantastiske valpekjøpere for deres aktivitet med hundene og den flotte jobben dere gjør! 

 

 

 

Vårt artige God Jul bilde

Vi planlegger kull vinteren 2021/2022. 
Noen av kullene vi har er hos Berit i Vestfold, der kennelen startet. Med seg på laget er Catrine og hu bor i Steinkjer, derfor vil det også skje at det er kull der. Videre har noen valpekjøpere ønsket å ha kull og de vil samarbeide med oss så det kan dukke opp kull utenom våre planlagte og da er kulene hos deres eiere. Vi vil annonsere her om det komme inn kull og skrive hvor de er mm

Alle kull vi er med på jobber for de samme målene som Kiee GuAb's

 

Så har vi igjen fått en Skotsk terrier inn i gjengen vår, Søll som er en fantastisk herlig hund. Vi gleder oss til å ha henne med i gjengen og om fremtiden ønsker det blir det også små valper av denne rasen her i Kiee GuAb's. Takk til Tatler's og Dundee som gjorde så vi fikk skotsk terrier igjen så raskt. 

 

 

 

 

Gull, Kiee og Bell

N uch S uch DK uch NORD uch NV-19 Curious Confident Mattis
Bildet er fra han ble DOGS4ALL hunden 2019. Mattis er far til mitt 5 kull

Peter med Søll etter pelsstell

Gull og Ezzi i Nordkjosbotn

Duff, min første skotte

Mull, min andre skotte